26 april 2018 | digitaalin de persnieuws

Alexander De Croo opent het #GoogleDigitaalAtelier in BeCentral (Brussel-Centraal)

In het station Brussel-Centraal is op woensdag 25 april  het Google Digitaal Atelier geopend. Het gaat om een initiatief van Google, in samenwerking met NMBS, BNP Paribas Fortis, Proximus en BeCentral. In het Digitaal Atelier kan iedereen terecht voor gratis workshops en online opleidingen om zo digitaal vaardiger te worden. Het doel van de splinternieuwe ruimte is om dit jaar nog tienduizend Belgen op te leiden. Onder meer de goede bereikbaarheid per trein moet daar aan bijdragen. NMBS lanceert daarom een extra voordelig treinticket van en naar Brussel-Centraal.

Het is de eerste keer dat het Google Digitaal Atelier in ons land een vaste stek krijgt. De opleidingen bestaan al langer, maar gebeurden tot nu toe online of op een aantal tijdelijke locaties in verschillende steden en gemeenten over heel België.

Sinds 2015 hebben zo meer dan 40.000 Belgen hun digitale vaardigheden aangescherpt. Dankzij de vaste locatie in BeCentral, in het station Brussel-Centraal, moeten daar voor het einde van het jaar nog 10.000 landgenoten bijkomen.

Het Digitaal Atelier wil Belgen inspireren en warm maken om de digitale weg op te gaan.

Groeipotentieel online

Belgische bedrijven laten nog veel kansen liggen op online verkoop. Het internet biedt nochtans veel mogelijkheden om nieuwe klanten te bereiken. Maar liefst 4 miljard online consumenten zijn slechts één klik verwijderd van elke Belgische KMO. Tegen 2020 zijn dat er zelfs 5 miljard.

Consumenten gaan volop voor digitaal. Meer dan 7 miljoen Belgen kochten al online, maar nog te vaak moeten ze daarvoor buiten de grenzen gaan zoeken. Het Digitaal Atelier wil ondernemende Belgen helpen online stappen te zetten.

Alexander De Croo, vicepremier en minister van Digitale Agenda en Telecom, beaamt: “De digitale revolutie biedt heel wat nieuwe kansen. Toch zie je nog steeds mensen en bedrijven aarzelen om op de digitale trein te springen. Ik ben tevreden dat Google met zijn Digitaal Atelier meehelpt om de digitale vaardigheden in ons land te versterken. Zo kunnen meer bedrijven, zelfstandige ondernemers en ook studenten sneller de digitale vertaalslag maken.”

Thierry Geerts, directeur Google België: “Wij blijven ons inzetten voor digitalisering en trainden sinds 2015 al ruim 40.000 Belgen over heel het land. Nu schakelen we nog een versnelling hoger door het Digitaal Atelier naar een fysieke plek te brengen, waarmee we de drempel verlagen voor geïnteresseerden. En welke plek is beter dan het hart van ons land, het treinstation Brussel-Centraal?”

Iedereen is welkom in het Digitaal Atelier. De trainingen en workshops sluiten het beste aan bij de behoeften die Google ziet bij ondernemers, studenten en werkzoekenden.

Er zijn dagelijks diverse sessies met onderwerpen, variërend van online zichtbaarheid en social media management tot zoekmachineoptimalisatie en personal branding. Daarnaast worden er persoonlijke adviesgesprekken ingepland waar bezoekers geholpen kunnen worden met specifieke vraagstukken over hun digitale aanpak.

Het Google Digitaal Atelier is open op werkdagen van 09:00 tot 18:00 uur. Het lessenrooster vind je op https://learndigital.withgoogle.com/digitaalatelier/topic-library