9 mei 2019 | Land van de doeners

Alexander De Croo denkt aan de singles

Alleenstaanden hebben het financieel niet altijd makkelijk, en daar wil Open VLD iets aan doen. Dat zei Alexander De Croo van Open VLD tijdens de Radio 2-verkiezingsrit. Alexander is in Oost-Vlaanderen lijsttrekker bij de Federale verkiezingen van 26 mei.

“Eigenlijk is vandaag vooral de alleenstaande ouder (vaak de alleenstaande moeder) één van de mensen die het zwakste staan in onze maatschappij”, zegt De Croo. “Voor mij is het overduidelijk dat de kinderopvang voor alleenstaande ouders drastisch goedkoper moet worden. Kinderopvang is ruim beschikbaar in ons land en is ook goed. Maar het is wel duur.”

“Een kind in de kinderopvang kost nu al snel 600 euro. Als je 2 kinderen hebt, loopt dat op tot 1200 euro. Als je dan ook nog eens een appartement moet huren, dan kom je niet meer rond met je loon”, zegt De Croo. “En zo zorg je er eigenlijk voor dat veel alleenstaande moeders ervoor kiezen om zelfs niet meer te werken. En dat is net het omgekeerde van wat we willen.” 

Open VLD wil ook dat singles en alleenstaanden minder belastingen moeten betalen. Er zijn steeds meer alleenstaanden. In grote steden zoals Gent gaat het om ruim 40 procent van de inwoners. 

Bekijk de volledige verkiezingsrit met Alexander De Croo hier

Bron: Radio 2