7 oktober 2019 | in de pers

Federale regeringsvorming belangrijk om brexit en budget aan te pakken

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo was politieke hoofdgast in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Hij gaf er toelichting bij het sociaaleconomisch belang van de federale regeringsvorming. 


Alexander De Croo stond tijdens onder meer stil bij het belang om snel te kunnen schakelen bij de mogelijkheid van een harde brexit. “België is een belangrijke handelspartner van het Verenigd Koninkrijk. Er dreigen 40.000 jobs in ons land te verdwijnen, waarvan de meerderheid in Vlaanderen. Zo’n 5.000 bedrijven kunnen impact ondervinden. We moeten maatregelen kunnen nemen zodat gezonde Belgische bedrijven niet overkop gaan”, waarschuwt de minister.

Begroting 2020
Alexander De Croo wees er ook op dat een nieuwe regering tegen december ook zou betekenen dat nog een begroting voor 2020 bij het parlement kan worden ingediend en goedgekeurd.

De Croo waarschuwde in december vorig jaar al voor het oplopende begrotingstekort en herhaalt nu dat een begroting voor 2020 een van de prioriteiten is. “We maken geen begroting voor Europa, maar voor onszelf. Het zou een slechte zaak zijn, mochten we er twee keer niet in slagen een begroting te maken.”

Klik hier om het volledige interview op Radio 1 te beluisteren.