16 oktober 2019 | internationaal

Alexander De Croo geeft aftrap VN-campagne

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft het startschot gegeven voor de VN-campagne #Back2School.

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo is woensdagochtend teruggekeerd naar zijn vroegere middelbare school. Meer dan honderd vijfde- en zesdejaars van Da Vinci Campus Ronse kregen een gastles over de werking van de Verenigde Naties.

De #Back2School-campagne wordt georganiseerd naar aanloop van de Internationale Dag van de VN, op 24 oktober. Als minister van Ontwikkelingssamenwerking zorgt Alexander De Croo ervoor dat België stappen in de goede richting zet om de SDG’s, de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, te halen. Vorige maand was hij in New York voor de opening van de Algemene Vergadering van de VN.

Jongeren betrekken

“Ik neem heel graag deel aan deze VN-campagne. De jongeren van vandaag staan voor verandering. Ze bepalen mee hoe onze toekomst er zal uitzien. Het is belangrijk hen te betrekken en rekening te houden met hun visie”, zei De Croo.

De VN willen met deze campagne 1.000 leerlingen informeren over hun werk, het belang van internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling.