5 september 2013 | europavicepremier

Alexander De Croo naar World Economic Forum in Dalian (China)


Vicepremier en minister van Pensioenen Alexander De Croo zal volgende week van 11 tot 13 september 2013 aanwezig zijn op de “Annual Meeting of the New Champions 2013” in het Chinese Dalian. Dat is de jaarlijkse vergadering van het World Economic Forum in China waarop politieke en economische beleidsmakers verzamelen. Ook premier Elio Di Rupo zal aanwezig zijn.

Premier Di Rupo en vicepremier De Croo zullen in Dalian een bilaterale ontmoeting hebben met de Chinese premier Li Keqiang. Daarnaast staat ook een lunch op het programma met een reeks bedrijfsleiders van Belgische ondernemingen in China en CEO’s van Chinese bedrijven.

Alexander De Croo werd onlangs door het WEF aangeduid tot vicevoorzitter van de “Gobal Agenda Council on Ageing,” de vergrijzingsdenktank van het WEF. Hij zal in die hoedanigheid deelnemen aan verschillende sessies over economisch herstel en samen met onder meer Sheryl Sandberg (COO, Facebook) en Richard Lesser (CEO, The Boston Consulting Group) zitting hebben in het panel ‘Leading in a Complex World’. 

Op vrijdag reist de minister door naar Peking waar hij een onderhoud zal hebben met zijn Chinese ambtsgenoot Yin Weimin, minister van Werk en Sociale Zaken. ’s Avonds heeft in de Belgische Ambassade in Peking een ontmoeting met een aantal bedrijfsleiders en investeringsfondsen.