18 november 2013 | economieeuropanieuws

Alexander De Croo neemt deel aan ‘Summit on the Global Agenda’ van het World Economic Forum

Vicepremier en minister van Pensioenen Alexander De Croo neemt de volgende dagen op uitnodiging van het World Economic Forum (WEF) deel aan de ‘Summit on the Global Agenda’ van het WEF in Abu Dhabi.

Alexander De Croo zal als vice-voorzitter van de ‘Global Agenda Council on Ageing’, de vergrijzingsdenktank van het World Economic Forum, focussen op de sociaaleconomische uitdagingen verbonden aan de veroudering van de bevolking. Bijzondere aandacht zal gaan naar de vraag op welke manier bedrijven de vergrijzing kunnen ombuigen van probleem tot opportuniteit.

“De discussie hoe we oudere werknemers langer aan boord kunnen houden zal de volgende jaren een belangrijk thema zijn. Bedrijven, werknemers en overheden moeten hier samen aan werken. Maar ook actief zijn in de bredere zin komt aan bod tijdens onze gesprekken. Hoe zorgen we ervoor dat oudere mensen niet geïsoleerd geraken, dat ze voldoende sociale contacten hebben en volwaardig deel blijven uitmaken van onze samenleving? Met de discussies binnen het World Economic Forum proberen we te komen tot een reeks aanbevelingen en tools voor overheden en sociale partners om van de vergrijzing een positief verhaal te maken”, aldus De Croo.

Naast informele contacten met internationale investeerders, zal Alexander De Croo tijdens de sessies op de Summit on the Global Agenda ook mee de discussiethema’s identificeren die in januari volgend jaar aan bod komen tijdens de jaarvergadering van het World Economic Forum in Davos. Het belang om demografische veranderingen in een bredere economische context te plaatsen zal daar zeker één van zijn.