23 september 2019 | Geen categorie

Alexander De Croo doet mee aan Dag van de Landbouw

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft naar aanleiding van de Dag van de Landbouw een bezoek gebracht aan zuivelfabriek Inex.

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo heeft zondag 15 september zuivelfabriek Inex bezocht in Sint-Lievens-Houtem. Hij deed dat naar aanleiding van de Dag van de Landbouw, die in het teken stond van boerentrots.

Basis van onze maatschappij

Fevia en de Boerenbond hebben voor het eerst samengewerkt om de Belgische voedselketen in beeld te brengen. Heel het weekend openden 42 landbouw- en tuinbedrijven de deuren voor het grote publiek. Ook Alexander De Croo, die als kleinzoon van fruitboeren zelf het landbouwleven in het bloed heeft, was van de partij.

De Croo trok naar Inex, waar hij samen met duizenden andere bezoekers ontdekte welke weg Belgische melk aflegt tot kaas, yoghurt en andere zuivelspecialiteiten. Hij benadrukt het belang van dit soort activiteiten. “Het is belangrijk dat politici en het brede publiek voeling hebben met landbouw. Dit gaat over iets essentieels, over voeding, wat de basis is van onze maatschappij. Daarnaast is landbouw, onder meer in Oost-Vlaanderen, een belangrijke economische activiteit.”