18 juli 2020 | ondernemerschapOost-Vlaanderen

Alexander De Croo opent nieuwe brouwerij Haeseveld

Oost-Vlaanderen is een nieuwe brouwerij en biermerk rijker. Vicepremier en minister Alexander De Croo opende vrijdag op de grens van Gent en Destelbergen Brouwerij Haeseveld. Hij proefde er meteen ook een ‘blonde Haeseveld’.

Vicepremier Alexander De Croo heeft vrijdag brouwerij Haeseveld officieel geopend. Hij deed dat in bijzijn van de Gentse burgemeester Mathias De Clerq, burgemeester van Destelbergen Elsie Sierens en Vlaams parlementslid Stephanie D’Hose.

Cultuur en duurzaamheid

Haeseveld, dat op de grens van Gent en Destelbergen ligt, is een unieke combinatie van cultuur en duurzaamheid. Naast het brouwen en verkopen van vier eigen biersoorten, wordt er enkel gebruik gemaakt van groene elektriciteit. Er is voldoende zonne-energie om de volledige brouwerij te doen draaien. De site zelf is beschermd erfgoed.

“De komst van deze nieuwe brouwerij herbevestigt Oost-Vlaanderen als provincie van hard werken en het goede leven”, zegt vicepremier Alexander De Croo. Hij sprak met veel lof over de vier Gentse ondernemers die de handen in elkaar hebben geslaan om dit project tot stand te brengen. “Gent is dé start-up stad bij uitstek.”

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van brouwerij Haeseveld