16 oktober 2019 | financiën

Alexander De Croo stelt verzamelmunt ‘400 jaar Manneken Pis’ voor

In het stadhuis van Brussel werd deze namiddag de nieuwste herdenkingsmunt van 2,5 euro voorgesteld. De euromunt ter gelegenheid van de 400ste verjaardag van het wereldberoemde Manneken Pis werd voorgesteld door Alexander De Croo.

Om 400ste verjaardag van Manneken Pis extra glans te geven, brengt de Koninklijke Munt van België de 2,5 euromunt ‘400 jaar Manneken Pis’ uit. In het stadhuis van Brussel heeft vicepremier Alexander de Croo, als minister van Financiën bevoegd voor de Koninklijke Munt van België, het muntstuk overhandigd aan Brussels burgemeester Philippe Close.

Klein beeld, groot icoon

“Ook al is Manneken Pis maar 60 centimeter groot, toch is het lichtjes surrealistische ventje één van de iconen van onze unieke hoofdstad. Dat hij al vier eeuwen onafgebroken een glimlach op het gezicht van inwoners en toeristen tovert, is iets om trots op te zijn. Logisch dus dat we deze bijzondere verjaardag extra in de verf zetten met deze prachtige verzamelmunt”, aldus Alexander De Croo.

De 2,5 euromunt is geslagen in BU-kwaliteit, verpakt in een kleurrijke coincard en heeft een maximale oplage van 120.000 exemplaren. Het collector’s item is bovendien een geldig betaalmiddel maar wordt  niet in circulatie gebracht.

Muntverzamelaars, fans van Manneken Pis en alle mensen die dit nationaal monument een warm hart toedragen kunnen de munt bestellen op www.herdenkingsmunten.be. Geïnteresseerden kunnen kiezen voor een munt met een Nederlandstalige of met een  Franstalige voorzijde.