27 september 2019 | De eeuw van de vrouwinternationaal

Charles Michel brengt ‘De eeuw van de vrouw’ naar de Verenigde Naties

Vicepremier Alexander De Croo is blij dat premier Charles Michel zich op het wereldpodium van de Verenigde Naties heeft geout als feminist.

“Ik deel de overtuiging van Alexander De Croo, dat feminisme een mannenzaak is.” Dat heeft premier Charles Michel donderdag gezegd in zijn slottoespraak op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

Sleutel tot vooruitgang

“De gelijkheid tussen vrouwen en mannen is een belangrijke sleutel om de uitdaging van ontwikkeling aan te gaan. We zijn erg trots op de Belgische vicepremier Alexander De Croo die daar een krachtig pleidooi voor houdt in zijn boek ‘De eeuw van de vrouw’”, aldus de premier.

De Croo schreef vorig jaar het boek ‘De eeuw van de vrouw, hoe feminisme ook mannen bevrijdt’. In het boek bespreekt hij de verschillende werkpunten en voordelen van gendergelijkheid.

Hiermee wil hij ook mannen aansporen om zich actief in te zetten voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Dat premier Michel de wereldtribune van de Verenigde Naties aangrijpt om het belang daarvan te benadrukken, stemt De Croo dus erg tevreden.

Bestellen kan hier.

De integrale speech van Charles Michel kun je hier bekijken: