7 februari 2019 | De eeuw van de vrouw

De eeuw van de vrouw verkozen tot Liberales Boek 2018

‘De Eeuw van de Vrouw. Hoe feminisme ook mannen bevrijdt’van Alexander De Croo werd door de Liberales-jury verkozen tot Liberales Boek 2018. Dat maakte de onafhankelijke denktank op 10 januari bekend.

Liberales bekroont jaarlijks een Nederlandstalig non-fictie boek waarin een thema aan bod komt dat als cruciaal wordt bevonden voor een meer liberale samenleving. Eerdere laureaten van de Liberales Boek prijs waren ‘Herboren’ van Majd Khalifeh (2017), ‘Onlife. Hoe de digitale wereld je leven bepaalt’ van Katleen Gabriels (2016) en ‘Ongelijk maar fair’ van Marc De Vos (2015).

Feminisme en liberale samenleving

De jury prijst Alexander De Croo voor het feit dat hij met ‘De Eeuw van de Vrouw’ feminisme als thema op de maatschappelijke en politieke agenda plaatst. In de afweging tussen thema’s wordt feminisme heden ten dage wat aan de kant geduwd, maar samen met Alexander De Croo ziet de jury feminisme als een van de belangrijkste werkthema’s om tot een meer liberale samenleving te komen.

“Feminisme en een daadwerkelijke gelijkheid tussen mannen en vrouwen bieden een sleutel om verschillende uitdagingen over de partijgrenzen heen met succes aan te pakken, en dit zowel lokaal als internationaal. Het boek is bovendien een moedige getuigenis waarbij de auteur zijn eigen vooroordelen en niet altijd even consequent gedrag niet onbesproken laat. Alexander De Croo zet de vooroordelen opzij en toont zich een ambitieuze feminist,” aldus de jury.

Alexander De Croo reageert erg vereerd door de prijs. 

Prijsuitreiking in Gent

De prijsuitreiking vindt plaats in aanwezigheid van de laureaat op donderdag 7 februari 2019 om 20h00 in het Liberaal Archief, Kramersplein 23 te Gent.

Na de prijsuitreiking volgt een debat tussen de progressieve atheïst Floris van den Berg (auteur van De Olijke Atheïst) en de conservatieve moslim Othman El Hamouchi (auteur van Lastige Waarheden). Moderator is Koert Van Espen (kernlid van Liberales en voorzitter van het PKI).

Iedereen welkom en gratis toegang, inschrijven kan via info@liberales.be.