18 mei 2016 | digitaaleuropainternationaalnieuwsvicepremier

Deelname vicepremier Alexander De Croo aan OVSE-conferentie ‘Connectivity for Commerce and Investment’ (Berlijn, 18-19 mei 2016)

 
Vicepremier Alexander De Croo neemt op 18 en 19 mei 2016 deel aan de OVSE-conferentie ‘Connectivity for Commerce and Investment’ in Berlijn. De bijeenkomst is een initiatief van Duitsland dat momenteel voorzitter is van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).
 
Tijdens de OVSE-conferentieConnectivity for Commerce & Investment komt het thema “connectiviteit” aan bod vanuit meerdere invalshoeken: het belang van transport corridors, energie-infrastructuur, handelsfacilitering, good governance en de digitale revolutie.
 
Minister De Croo zal op woensdag 18 mei het woord nemen tijdens het openingspanelEconomic Connectivity – Opportunities for Cooperation and Security. België scoort sterk qua connectiviteit. De jongsteDigital Economy & Society Index (DESI) van de Europese Commissie plaatst België in de Europese digitale top-vijf. België scoort met een tweede plaats met name sterk op connectiviteit en kan als voorbeeld fungeren voor heel wat OVSE-lidstaten.
 
Minister De Croo zal het belang onderschrijven van connectiviteit voor economische activiteit en het aantrekken van investeringen. Hij zal tevens wijzen op de wisselwerking tussen economische activiteiten en regionale veiligheid. Connectiviteit kan slechts zijn rol vervullen van hefboom voor inclusieve groei wanneer er sprake is van regionale vrede en veiligheid.Onder meer het sluiten van grenzen en het hinderen van handelsverkeer als gevolg van regionale spanningen en conflicten ondermijnen de economische baten van verhoogde connectiviteit.
 
Tijdens de plenaire sessieThe Digital Transformation: New Opportunities for Business and Trade from Vancouver to Vladivostok zal minister De Croo het belang uiteenzetten van een digitale eenheidsmarkt en transnationale economische samenwerking. Vandaag zijn er grote verschillen binnen de OVSE-regio op het vlak van digitale connectiviteit en regelgeving. 
 
Minister De Croo zal van zijn deelname aan de OVSE-conferentie ook gebruik maken om RocketInternet te bezoeken, één van de belangrijkste Duitse incubators voor start-ups.