23 april 2019 | Land van de doeners

Doeners voor dieren: bezoek aan het grootste paardenasiel in België

De afdeling van Open Vld Laarne nam paardenliefhebber Alexander De Croo mee naar The Old Horses Lodge, het grootste paardenasiel van België. Met het bezoek wilden ze de inspanningen van de organisatie in de kijker zetten. Meer dan 80 verwaarloosde paarden, pony’s en ezels krijgen momenteel in Laarne de beste zorgen.

 “Ik kende The Old Horses Lodge via mijn vader maar wist niet wat ik moest verwachten. Jullie leveren hier echt schitterend werk”, zei De Croo na een rondleiding op de boerderij.

Marina Tondeleir, bezieler van het asiel, was tevreden met de aandacht van de minister. “Ik hoop dat de volgende regering nog meer aandacht schenkt aan dierenwelzijn. Maar dat ze vooral iets doen aan de wetgeving op het fokken van paarden. Er zou een stop of op zijn minst een vergunningsplicht moeten komen om paarden te mogen kweken. Want nu is er een absoluut overaanbod. Op elke kluit grond in Vlaanderen staat een paard”, schetst Marina de situatie.

“Jaarlijks moeten we hier 70 verwaarloosde dieren opvangen, chippen, vaccineren, laten revalideren en een nieuwe thuis bezorgen. Je kan vandaag gratis een paard op internet krijgen. Mensen beseffen niet dat het onderhouden tot 300 euro per maand kost en ze het na een tijd niet meer kunnen betalen. Hopelijk zorgt de volgende minister van dierenwelzijn voor een degelijke wet en voor de naleving”, besluit Marina.

Alexander De Croo luisterde goed en dankte de personeelsleden van The Old Horses Lodges uitdrukkelijk voor hun fantastische inzet.

The Old Horses Lodge vzw werd opgericht in 1977 en is een erkend asiel voor paarden, pony’s en ezels. Ze vangen verwaarloosde en mishandelde dieren op en na een revalidatieperiode zoeken ze een liefdevolle thuis.

Alles gebeurt onder het waakzaam oog van een dierenarts.

Het asiel is steeds op zoek naar meters en peters voor de beestjes.

Klik hier als je wilt mee doen.

(Bron HLN)