8 juni 2020 | coronacrisisvicepremier

Hoe verslaan we corona: de 6 gouden regels

De Nationale Veiligheidsraad benadrukt dat de 6 gouden basisregels dezelfde blijven en dat we die met zijn allen moeten blijven opvolgen:

1. De hygiƫnemaatregelen blijven essentieel.

2. Buitenactiviteiten moeten waar mogelijk de voorkeur krijgen, waar nodig moeten ruimtes voldoende worden verlucht.

3. Er moeten extra voorzorgsmaatregelen worden genomen voor mensen die tot een risicogroep behoren. Er wordt een charter opgesteld voor ouderen die vrijwilligerswerk doen om hen wat meer duidelijkheid te geven over de activiteiten die ze veilig kunnen doen.

4. De veiligheidsafstand blijft gelden, behalve voor mensen binnen hetzelfde gezin, voor kinderen tot en met 12 jaar onderling en voor mensen met wie er nauwer contact is, d.w.z. de uitgebreide bubbel. Wie de veiligheidsafstand niet kan respecteren, moet een mondmasker dragen.

5. Het is mogelijk om wekelijks met tien verschillende personen nauwer contact te hebben, bovenop de gezinsleden (de uitgebreide persoonlijke bubbel). Dit is een individueel recht. Deze tien personen mogen elke week veranderen.

6. Groepsbijeenkomsten zijn beperkt tot maximaal tien personen, inclusief kinderen. Dit geldt voor alle bijeenkomsten, ongeacht of ze thuis of buitenshuis plaatsvinden (bijvoorbeeld in het park of op restaurant).

Bron: info-coronavirus.be