24 februari 2013 | pensioenenvicepremier

L’Indiscret: ‘Ik weiger factuur van de crisis door te schuiven naar volgende generaties’

“Ik weiger om de factuur van de crisis door te schuiven naar de volgende generaties.” Dat zei vicepremier en minister van Pensioenen Alexander De Croo vandaag in L’Indiscret, een interviewprogramma op RTBF. “Ons land kent vandaag op budgettair vlak stabiliteit. We worden daar ook voor beloond.”

“Ik ga niet meespelen in een spel waarbij men de problemen van vandaag afwentelt op de volgende generaties. We moeten het begrotingspad dat is uitgestippeld aanhouden en zo snel mogelijk opnieuw naar een budget in evenwicht gaan. Ik weiger om mee te werken aan een egoïsme van deze generatie waarvan onze kinderen en kleinkinderen de dupe zijn.”

Ook extra voor kleinste pensioenen
Alexander De Croo verdedigde ook dat de federale regering knopen heeft doorgehakt in het sociaal overleg. “De maatregelen voor meer flexibiliteit en de loonhandicap wordt verder afgebouwd. We hebben daar echt nood aan. Bovendien ben ik erin geslaagd dat ook de kleinste pensioenen meegenieten van de middelen van de welvaartsenveloppe. Ik vind dat erg belangrijk.”

Bekijk hier het volledige interview (L’Indiscret, 24 feb 2013)