27 februari 2013 | economievicepremier

“Niet alleen besparingen nodig, ook investeren aantrekkelijk houden”

Vicepremier en minister van Pensioenen Alexander De Croo bezoekt vanmiddag samen met Unizo-voorzitter Karel Van Eetvelt ‘Moderna Products’. De Izegemse KMO werd vorig jaar uitgeroepen tot nationaal KMO-laureaat. Met zijn bezoek spreekt Alexander De Croo zijn steun uit voor de duizenden ondernemers en hun medewerkers die de ruggengraat vormen van onze economie. “Als ons land sterker uit de crisis komt, zal dat mee de verdienste zijn van die duizenden KMO’s waarin mensen het beste van zichzelf geven. We moeten er dan ook over waken dat investeren voldoende aantrekkelijk blijft. Alleen zo is groei mogelijk.”

Moderna Products is een familiale KMO die een 40-tal medewerkers telt. Het bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt allerlei producten voor huisdieren, heeft klanten in zowat zestig landen en realiseerde vorig jaar een omzet van 17 miljoen euro.  “Het zijn KMO’s zoals Moderna Products die de ruggengraat vormen van de economie in ons land,” stelt vicepremier Alexander De Croo. “Daarom is het belangrijk dat we in deze moeilijke economische en budgettaire tijden erover blijven waken dat kleine en middelgrote ondernemingen voldoende zuurstof krijgen. Terwijl tijdens de economische crisis in grote bedrijven jobs verloren gingen, slaagden KMO’s erin om nog voor nieuwe jobs te zorgen.”

Volgens Alexander De Croo is het belangrijk dat ons land niet alleen inzet op besparen, maar er ook over waakt dat investeren aantrekkelijk blijft. “De overkoepelende doelstelling van zowel de Vlaamse als de federale regering moet zijn om het consumenten- en ondernemersvertrouwen te versterken. Alleen zo is opnieuw economische groei mogelijk. Dat is de reden waarom de federale regering de maatregelen rond flexibeler werken en de stelstelmatige afbouw van de loonkosthandicap heeft doorgeduwd. Ook bij de komende begrotingscontrole zullen we erover waken dat er geen maatregelen komen die de ruggengraat van onze economie aantasten.”