12 mei 2020 | coronacrisiseconomie

Nood aan duidelijk toekomstplan Brussels Airlines

Dit is een zwarte dag voor de luchtvaartsector in ons land. De eerste zorg zijn nu de werknemers van Brussels Airlines,” zo reageert vicepremier en minister van Financiën. Hij vraagt dat er duidelijk toekomstplan op tafel komt.

Alexander De Croo: “De eerste zorg op dit moment zijn de werknemers van Brussels Airlines. Het sociaal overleg bij Brussels Airlines moet alle kansen krijgen en het aantal gedwongen ontslagen moet zoveel mogelijk worden beperkt.”

Steun aan de werknemers

“We steunen de werknemers daarin en zullen die boodschap vanmiddag ook rechtstreeks aan hen overmaken tijdens een ontmoeting van de federale regering met de vertegenwoordigers van de werknemers. De federale overheid zal erover waken dat alle procedures van de wet-Renault correct worden gevolgd.”

Voldoende garanties

“Daarnaast is het noodzakelijk dat er een geloofwaardig toekomstplan op tafel komt met voldoende garanties over de rol van Brussels Airlines na de crisis. Het mag niet enkel een afbouwscenario zijn, er zal ook geïnvesteerd moeten worden. We verwachten een duidelijk signaal van de Duitse moedermaatschappij,” aldus Alexander De Croo.