13 oktober 2014 | digitaaleconomieeuropa

Ontmoeting Alexander De Croo en Neelie Kroes over Digitale Agenda voor België

Open Vld-vicepremier Alexander De Croo, ook bevoegd voor Digitale Agenda, heeft woensdag een ontmoeting met Neelie Kroes, uittredend Vice-voorzitter van de Europese Commissie en Europees Commissaris voor Digitale Agenda. De Croo en Kroes zullen het hebben over het uitrollen van de Digitale Agenda in België.

Samen bezoeken ze ook een workshop van Coderdojo, een gratis programmeer- en techclub in Anderlecht, toegankelijk voor alle kinderen met een passie voor programmeren en technologie. Codojo wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers.

“De digitale economie ontwikkelt zich in Europa zeven keer sneller dan de rest van de economie. Het komt erop aan om dat groeipotentieel ook in ons land tot volle bloei te laten komen”, zegt Alexander De Croo. Hij wijst erop dat Neelie Kroes als Europees Commissaris voor Digitale Agenda de voorbije jaren belangrijk pionierswerk verricht heeft in Europa. “De volledig uitrol van de Digitale Agenda in Europa zorgt voor groei en jobs. Op lange termijn levert de digitale economie in heel Europa bijna 4 miljoen extra jobs op. We mogen in België de digitale omslag niet missen. Ik zal in ons land dan ook verder bouwen op de Digitale Agenda van Neelie Kroes”, stelt de Open Vld-minister.