NieuwsNieuws

Over Alexander

Alexander De Croo is vicepremier voor Open Vld in de federale regering. Daarvoor was hij senator en partijvoorzitter van Open Vld, de Vlaamse Liberalen en Democraten.

Van opleiding Handelsingenieur (Solvay Business School, Brussel) behaalde Alexander in 2004 een MBA aan de Kellog School of Management (University of Chicago, VS). Hij was actief als strategieconsultant bij The Boston Consulting Group, een wereldwijd adviesbureau op het vlak van bedrijfsstrategie. In 2006 richtte hij zijn eigen bedrijf op: Darts-ip, een adviesbureau op het vlak van intellectuele rechten.

Ondernemer in de politiek

In 2009 zette hij de stap van de ondernemerswereld naar de politiek. Hij nam deel aan de Europese verkiezingen. In december 2009 kozen de leden van Open Vld hem massaal tot hun nieuwe partijvoorzitter. In 2012 trad hij toe als vicepremier en minister van Pensioenen tot de federale regering. In 2013 werd hij vice-voorzitter van de Global Agenda Council on Ageing van het World Economic Forum (WEF). In de regering Michel-I is hij vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post.

Eind 2018 maakte regering-Michel I een doorstart en werd Alexander minister van FinanciĆ«n en Ontwikkelingssamenwerking.

Alexander is getrouwd met Annik. Samen hebben ze twee zoontjes, Tobias en Gabriel.