13 april 2014 | economieliberalisme

Programmacongres: ‘Wij gaan voor groei!’

Op het tweedaags programmacongres in Gent keurde Open Vld haar programma voor de komende verkiezingen goed. De nadruk ligt op groei en jobs. ‘Dat is de inzet de volgende vijf jaar: onze economie zuurstof geven zodat bedrijven kunnen groeien en voor jobs zorgen. Alleen zo verzekeren we zorg en pensioenen,” zegt Alexander De Croo die op het congres het luik ‘groeieconomie’ voorzat. 

Als Oost-Vlaamse lijsttrekkers speelden Mathias De Clercq en Alexander De Croo in Gent een thuismatch. Ze mochten op zondag dan ook het congres openen.

Maggie zet schouders onder zorgplan
Tijdens het congres keurden de leden het groeiplan van Open Vld goed. Dat geeft zuurstof aan mensen die werken en gewerkt hebben door hen aan het einde van de maand meer netto te laten overhouden. En voor bedrijven worden regeltjes en lasten met 5 miljard verminderd. Binnenkort stelt Maggie De Block ook het zorgplan voor. Zij zal haar schouders zetten onder onze recepten voor zorg en uw oude dag.

 

Liberalisme met menselijk gelaat
“Het is geen toeval dat we in Gent zijn vandaag,’ zei Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten . “Want Gent is een stad van vrijheid en vooruitgang. En wij willen dat het land opnieuw vooruitgaat. Gent is ook de bakermat van het liberalisme met een menselijk gelaat. En wij weten dat ons land precies dat liberalisme nodig heeft.”

 

[fsg_gallery id=”1″]