14 mei 2020 | coronacrisiseconomiehoreca

VIDEO: ‘Doping’ voor de horeca

Doping voor de horeca, hebben we nodig. Dat zei vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo enkele weken geleden al in De Zevende Dag. Hij is in overleg met de horecasector over een stevig pakket aan steunmaatregelen.

Lees verder onder de video

Alexander De Croo: “De horeca en evenementensector zullen de sectoren zijn die waarschijnlijk het langst gaan stilliggen. Het laatste wat we willen is dat we een economisch bloedbad krijgen met een kerkhof van horecazaken. Ik ben nauw in contact met de horecafederaties om werk te maken van een stevig steunpakket.

Rugwind geven bij wederopstart

“We moeten goed kijken welke maatregelen nodig zijn. De situatie in restaurants is anders dan in hotels of in een dorpscafé. Daarbij moet je een onderscheid maken tussen maatregelen die je nu neemt, tijdens de periode dat men nog gesloten is, en wat je daarna doet bij de wederopstart.

“Je zou de horecazaken wat doping moeten kunnen geven zodat op het moment dat de omzet opnieuw begint te draaien, je ervoor zorgt dat dat meer effect heeft,” aldus Alexander De Croo.