14 mei 2020 | coronacrisiseconomiefinanciën

VIDEO: Toekomstperspectief nodig voor medewerkers Brussels Airlines

Men vraagt enorm veel van de medewerkers van Brussels Airlines, en dat kan alleen als er een duidelijk toekomstperspectief is. Dat heeft vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo donderdag in de Kamer verklaard tijdens het vragenuurtje. Vrijdag zit minister De Croo samen met premier Wilmès en minister van Werk Muylle samen met de top van Lufthansa en Brussels Airlines.

Lees verder onder de video

Minister De Croo benadrukte tijdens het vragenuurtje eveneens dat mogelijke steun vanuit de Belgische overheid enkele mogelijk is mits een duidelijk kader. Dat kader laat zich samenvatten als een geloofwaardig toekomstplan met harde engagementen om te komen tot winstgevende groei die ook ecologisch verantwoord is.

Die winstgevendheid is absoluut een noodzakelijke voorwaarde. Zonder een duidelijke perspectief op financiële duurzaamheid is er geen enkele zekerheid voor de werknemers.

Economische groeipool

Als home carrier en netwerkmaatschappij is Brussels Airlines de spin in het web van de hele luchtvaartcluster rond Zaventem. De maatschappij garandeert de connectiviteit van ons land met de rest van Europa en de wereld. Voor een kleine en open economie als België is dat essentieel.

Onze kmo’s en bedrijven leven van de export en daarvoor heb je ook een sterke luchtvaartcluster nodig. De hele luchtvaartcluster rond Brussel is de tweede belangrijkste economische groeipool van ons land, goed voor 60.000 directe en indirecte jobs.

Klik hier om de gezamenlijke verklaring te lezen van de federale regering en Lufthansa Group (15 mei 2020)