2 oktober 2019 | nieuws

Vlaams regeerakkoord: Open Vld’ers tevreden met extra geld voor Denderstreek

Alexander De Croo, Guido De Padt en Tania De Jonge zijn tevreden dat de Vlaamse Regering eindelijk over de brug komt met extra middelen voor de Denderstreek. In het Vlaams regeerakkoord staat dat de nieuwe Vlaamse regering extra geld uittrekt om de grootstedelijke problematiek in steden als Geraardsbergen en Ninove aan te pakken.

Concreet gaat het om 4 miljoen euro vanaf 2020 voor de aanpak van de uitdeinende effecten van het grootstedelijke gebied op Denderleeuw, Ninove, Geraardsbergen en Zottegem.

Extra investeringen
Alexander De Croo, vicepremier en de liberale kopman in Oost-Vlaanderen, is heel erg tevreden. “De druk op steden in de Denderstreek is de voorbije jaren alleen maar toegenomen. Dat brengt extra investeringen met zich mee op het vlak van bijvoorbeeld veiligheid en sociale voorzieningen. Wij vragen vanuit Open Vld Oost-Vlaanderen hier al jaren meer aandacht voor. Ik ben heel blij dat de nieuwe Vlaamse regering nu eindelijk een duidelijk engagement neemt om de Denderstreek beter bij te staan.”

Ook Guido De Padt, burgemeester van Geraardsbergen, reageert positief. “Na een strijd van heel wat jaren hebben we eindelijk voldoening gekregen om de verdeling van Vlaamse gelden eerlijker te maken. Als liberalen hebben wij daarin het voortouw genomen. In Geraardsbergen zullen we die middelen heel goed kunnen gebruiken. Denk maar aan het versterken van de aanpak van kansarmoede en kinderarmoede en bijkomende investeringen in ons woonbeleid.”

Eindelijk gehoord
Tania De Jonge, burgemeester van Ninove, klopt al jaren op de nagel dat er extra middelen naar Ninove moeten komen. “Ninove ligt vlakbij Brussel. Als het regent in Brussel, druppelt het in Ninove, zou je kunnen zeggen. Zo zien we in Ninove bijvoorbeeld al jaren een grotere instroom van mensen met een migratieachtergrond. Dat betekent extra leefbaarheidsproblemen die voelbaar zijn op straat. Ik pleit al jaren voor meer aandacht van de Vlaamse regering en voor meer Vlaamse middelen om dit aan te pakken. Ik ben blij dat we nu eindelijk gehoord worden.”