14 mei 2019 | douanefinanciën

Werkbezoek vicepremier Alexander De Croo aan Haven van Gent

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo bracht op dinsdag 14 mei een werkbezoek aan de Haven van Gent (North Sea Port). 

Tijdens een rondvaart met havenjacht ‘Jacob van Artevelde’ sprak Alexander De Croo met de douane, vertegenwoordigers van North Sea Port en met bedrijven uit het havengebied spreken. Aan bod komen onder meer de dienstverlening van de douane, brexit en de strijd tegen drugs.

Naast vertegenwoordigers van de douane zullen onder meer ook Volvo Cars, Honda, ArcelorMittal, Taminco – Eastman en Citrosuco Europe aan het werkbezoek deelnemen.

De Haven van Gent is een belangrijke economische slagader van Oost-Vlaanderen en maakt sinds vorig jaar deel uit van North Sea Port. Dat 60 kilometer lange havengebied strekt zich uit van Gent over Terneuzen tot Vlissingen. Zowat 525 bedrijven zijn actief in het havengebied, goed voor een tewerkstelling van meer dan 98.000 mensen.

Met 70,3 miljoen ton goederen per jaar via zeevaart en 58 miljoen ton goederen via binnenvaart behoort North Sea Port behoort tot de top-tien van Europese havens.

Lees hier het artikel uit De Standaard : “Haven wil veiliger worden en gaat strijd tegen drugs aan.”