27 mei 2013 | nieuwspensioenen

Wikifin.be lanceert pensioenquiz

Wikifin.be, de portaalsite voor financiële informatie op initiatief van toezichthouder FSMA, komt na een spaarsimulator nu ook met informatie rond pensioenen. Dat gebeurt op een laagdrempelige manier, via een pensioenquiz. Het initiatief werd maandag voorgesteld in aanwezigheid van minister van Pensioenen Alexander De Croo en minister van Financiën Koen Geens. De bedoeling van de portaalsite is de consument bewuste financiële keuzes te laten maken.

De FSMA is sinds de hervorming van het toezicht op de financiële markten ook bevoegd voor financiële vorming. Vier maanden geleden werd daarom de portaalsite Wikifin.be opgericht, die de bedoeling heeft op een neutrale en toegankelijke manier informatie rond sparen en beleggen te bundelen. Een eerste initiatief was de spaarsimulator, die tot vandaag zowat 250.000 bezoekers ontving.

Nieuw zijn de sensibiliseringcampagnes over “belangrijke levensmomenten”, en de eerste daarvan draait rond de pensioenen. “Het is een brandend actueel thema, dat miljoenen mensen aanbelangt”, aldus Alexander De Croo. Hij wees erop dat dit thema ook jonge mensen moet interesseren. “Keuzes die mensen tijdens hun loopbaan maken, hebben niet alleen onmiddellijke financiële gevolgen, maar hebben vaak ook een impact op het pensioen van later. Via wikifin.be en de pensioenquiz wil de FSMA bijdragen aan het pensioenbewustzijn van de Belgen.”

De bedoeling van de pensioenquiz op de portaalsite is de consument tot nadenken aan te zetten en zijn kennis uit te breiden: bij elke vraag worden extra informatie en praktische tips verschaft.

Klik hier om deel te nemen aan de pensioenquiz